بار روانی ویروس کرونا بیش از خود بیماری است

دوشنبه ١٤ بهمن ١٣٩٨ ساعت ١٥:٢١ ب.ظ   ( بازدید : 35 نفر )

بار روانی ویروس کرونا بیش از تاثیرات و عوارض خود بیماری مردم را نگران کرده است.

به گزارش پایگاه خبری وب دا، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در نشست خبری که در تالار شهید رجایی دانشگاه برگزار شد، با اعلام این خبر و گرامی داشت ایام دهه فجر در جمع خبرنگاران گفت: رسانه ها در کاهش نگرانی و ترس مردم نقش مهم ، اساسی و گرانبهایی دارند و وظیفه آن ها خبررسانی اخبار مثبت و منفی است .

دکتر سید احمد هاشمی با بیان این که هر مشکل باید به اندازه خود دیده و اطلاع رسانی شود، افزود: اخبار منفی ذهن مردم را تخریب می کند و باعث ناامیدی می شود و اخبار مثبت و خوش بینانه ممکن است بی اعتمادی ایجاد کند، بنابراین اصحاب رسانه باید به این مسئله توجه ویژه ای داشته باشند.

وی اظهار داشت: با توجه به آن که ویروس کرونا  n corona virus 2019)) 24 کشور را درگیر کرده است، احتمال ورود این ویروس به کشور ما نیز وجود دارد و ما با اطلاع رسانی در خصوص آموزش بهداشت فردی و شستشوی مکرر دست ها و پرهیز از دست دادن و روبوسی می توانیم در مسیر پیشگیری گام برداریم.

وی به کاهش کمتر از 3 درصدی مرگ ومیر ناشی از ویروس کرونا اشاره و تصریح کرد: این ویروس از کرونا ویروس هایی است که 20 درصد از سرماخوردگی ها به دلیل وجود آن ایجاد می شود و میزان سرایت آن نسبت به آنفلوانزا 3 تا 4 برابر بیشتر و تا الان میزان مرگ ومیر ناشی از آن کمتر از سه درصد برآورد شده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر این ویروس وارد کشور ما نشده است و با توجه به آن که در حالت عادی مردم در 70 درصد موارد سرماخوردگی، به پزشک مراجعه می کنند، با شنیدن اخبار کذب و ایجاد کوچک ترین علایم سرماخوردگی به مراکز درمانی مراجعه نکنند.

وی ادامه داد: با مشاهده علائمی نظیر کاهش فشارخون، مشکلات تنفسی، بدحالی و ضعف، کاهش هوشیاری و اکسیژن خون مراجعه به مراکز درمانی ضروری است.

دکتر هاشمی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر چگونگی وضعیت مدیریت بحران وزارت بهداشت عنوان کرد: مدیریت بحران یک مسئله بین بخشی است و در حال حاضر پروازهای ایران و چین محدود و در ورودی فرودگاه ها و محل رفت و آمد کشتی ها پایگاه هایی به این منظور دایر شده است.

وی به اهمیت پیشگیری اشاره کرد و اظهار داشت: استفاده از ضد عفونی کننده های دست با پایه الکل و شستشوی مکرر دست ها در پیشگیری تآثیر به سزایی دارد.