مصرف دارو در دوران شیردهی؛ فقط با مشورت با پزشک

سه شنبه ٨ مرداد ١٣٩٨ ساعت ٧:٤٢ ق.ظ   ( بازدید : 18 نفر )

مشورت با پزشک در خصوص مصرف دارو در دوران شیردهی به دلیل تأثیرات نامطلوب آن ضروری است.

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی، پزشک داروساز و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تأکید بر این مطلب گفت : ۹۰ تا ۹۹ درصد مادران در هفته نخست بعد از زایمان دارو دریافت می کنند که همین مصرف دارو مهم ترین دلیلی است که مادران به طور نابهنگام، با قطع شیردهی خود مواجه می شوند.
دکتر عادله صاحب نسق افزود: بیشتر داروها به شیر مادر منتقل می شوند ، اما درجه انتقال بستگی به فاکتورهای متعدد دارد.
وی با بیان این که ، در هفته نخست شیردهی میزان انتقال داروها به شیر مادر افزایش می یابد، تصریح کرد: با توجه به آن که حجم شیر تولیدی در هفته نخست بعد از زایمان کم است، دوز واقعی داروی انتقال یافته نیز به حداقل می رسد و بعد از آن به دلیل وجود پرولاکتین ، انتقال داروهای مصرفی مادر و دیگر ترکیبات به شیر مادر کاهش می یابد.
وی نسبت به مصرف داروهای طولانی اثر در دوران شیردهی هشدار داد و خاطرنشان کرد: برای کاهش تماس نوزاد با دارو مصرف آن باید بلافاصله پس از شیردهی باشد.