۷۰ درصد زردی کودکان به دلیل باورهای غلط و عوامل محیطی است

یكشنبه ٦ مرداد ١٣٩٨ ساعت ٩:٩ ق.ظ   ( بازدید : 17 نفر )

۷۰ درصد زردی کودکان به دلیل باورهای غلط و عوامل محیطی و ۳۰ درصد به دلیل عوامل پاتولوژیک است که به راحتی توسط پزشک قابل پیشگیری و درمان است.

به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی؛ پزشک فوق تخصص نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه با اعلام این مطلب گفت: زردی یا ایکتر، بیماری است که در نوزادان به طور مستقیم یا غیرمستقیم بروز می کند و ممکن است ناشی از بیماری‌های کبدی و یا ثانویه به لیز بیش از حد گلبول های قرمز باشد.
دکتر حجت الله احتشام منش افزود: ناسازگاری های خونی بین مادر و نوزاد، زایمان سخت، سابقه تعویض خون مادر و یا بستری فرزند قبلی و ... از دلایل ایجاد زردی به شمار می رود.
وی با بیان اینکه شناسایی عوامل خطر بهترین راه درمان بیماری است، تصریح کرد: زردی که بر اثر همولیز ایجاد می‌شود، عوارض خطرناکی به همراه دارد و بیلی روبین به طور غیر مستقیم بالا رفته و در مغز رسوب می کند و باعث ایجاد بیماری کرن ایکتروس می شود.
وی بر جدی گرفتن و پیگیری زردی نوزاد در روز نخست تولد تاکید کرد و اظهار داشت: زردی که از ناحیه ناف نیز بگذرد خطرناک است و باید جدی گرفته شود.
وی ضمن اشاره به تصور اشتباه عموم در خصوص مصرف ترنجبین اظهار داشت : بسیاری از افراد به طور اشتباه تصور می کنند، ترنجبین در پیشگیری از زردی نوزادان موثر است، این در حالی است که ترنجبین جاذب آب است و بدن را با کم آبی مواجه می کند.
وی قنداق کردن را در بروز زردی موثر دانست و عنوان کرد: قنداق کردن علاوه بر ایجاد در رفتگی لگن باعث بسته شدن منافذ پوستی ، از دست دادن آب بدن و افزایش احتمال ابتلا به زردی نوزادان می شود.
وی خاطرنشان کرد: مصرف شیرخشت، ترنجبین، آب قند، آب انار و... نه تنها درصد ابتلا به زردی را کاهش نمی‌دهد بلکه ممکن است زمینه آن را فراهم آورد .